Weeknieuws van 6 maart

5 maart 2016 door Marko Swets

Pasen
Pasen, dit jaar op zondag 27 maart, mag voor ons het hoogtepunt van het jaar zijn. We staan stil bij de unieke geschiedenis van Jezus, de Zoon van God, die naar de aarde kwam, zijn leven gaf voor zijn volgelingen, maar de dood overwon.  Het is fijn dat binnen de gemeente de wens leeft om dit Paasfeest te vieren. Een aantal mensen is al aan de slag gegaan om zowel voor de kinderen als in de ‘grote samenkomst’ een programma voor te bereiden waarin het opstandingsverhaal centraal staat. Er is gekozen voor het thema ‘Jezus leeft, leef jij voor Hem?’ We zullen op zondagmorgen Eerste Paasdag de dienst als gehele gemeente beginnen, met daarin een aantal bijzondere bijdragen. Daarna gaan de kinderen naar de Oase om daar te genieten van een heerlijk paasontbijt. Een Paasfeest om van te genieten, dus neem vooral ook anderen mee!

Goede Vrijdag
Een overwinning is niet mogelijk zonder strijd. Dat is met Pasen niet anders. Jezus streed onze strijd aan het kruis en gaf zijn leven. Dat feit wordt twee dagen eerder herdacht, op Goede Vrijdag 25 maart.  Ook dan is iedereen welkom en wel om 19.00 uur in de theaterzaal van de Carrousel.

Vrouwengroep
Het thema van de bijeenkomsten van de vrouwengroep afgelopen februari was voor de meeste vrouwen een heel herkenbaar thema. We hebben er immers allemaal mee te maken: teleurstelling. Teleurgesteld zijn in een ander of zelfs in God; hoe ga je daarmee om? Het was goed om ernaar te kijken hoe wij als mensen dat vaak doen. Maar ook om met elkaar te praten over wat nu een goede manier is om met teleurstelling om te gaan. Zoals Annemieke het verwoordde op de bijeenkomsten: Teleurstelling is als een steen; een hindernis op je weg, maar ook een groeikans!
Na dit serieuze onderwerp willen we de volgende bijeenkomst graag iets gezelligs, ontspannen en informatiefs doen door middel van een workshop Israëlisch dansen. Iedereen die kan lopen is in staat mee te doen en het gaat er vooral om dat we veel plezier hebben met elkaar. We hebben al een voorproefje gehad op de bijeenkomsten in februari en het ging fantastisch!!
Annemieke heeft deze workshop voorbereid en naast deze activiteit gaat ze ons ook iets vertellen over de achtergrond van het Israëlisch dansen vanuit het Chassidisme (Jodendom).
Tip: trek gemakkelijke schoenen aan!
Graag zien we jullie dan op één van beide onderstaande bijeenkomsten.

Woensdagochtend 16 maart         Donderdagavond 17 maart
Koffie\thee 9.30                                 Koffie/thee 19.45
Programma 9.45 tot 11.30              Programma 20.00 tot 21.45

Dit is misschien een goede gelegenheid om éénmalig een keertje mee te doen (en wie weet nieuwsgierig te worden naar andere vrouwenbijeenkomsten.
Annemieke, Marianne en Jeanet