Weeknieuws van 4 december

3 december 2016 door Marko Swets

10 oliebollen voor een Bijbel!
De oorlog in Irak en Syrië gaat door. Tienduizenden mensen zijn gevlucht voor Islamitische Staat. Zij hebben vrijwel niets meer.
Open Doors vangt samen met lokale kerken de getraumatiseerde vluchtelingen op in de regio. In totaal worden 15.000 gevluchte gezinnen in Irak en 9.000 gevluchte gezinnen in Syrië geholpen. Zij krijgen alles wat nodig is om te overleven: schoon drinkwater, voedsel, hygiëneartikelen en medicijnen, maar ook een bijbel en traumazorg om de gruwelijke gebeurtenissen te verwerken.
Help mee !! De christenen in Irak en Syrië hebben uw steun en gebeden meer dan ooit nodig. (https://www.opendoors.nl/projecten/project-irak/)

Om dit project financieel te ondersteunen bakt de groeigroep Hardenberg ook dit jaar weer heerlijke oliebollen. Op vrijdag 30 december bakken we ze bruin buiten op de parkeerplaats bij de Oase,  voor elk wat wils:  naturel en/of met rozijnen.
Vanaf 11:00 uur ’s zijn de bollen klaar en kan de bestelling worden opgehaald. We verpakken ze in een zak van 10 stuks  voor € 6.00. (prijs van een bijbel)
Binnenkort ligt de bestellijst klaar op zondag na de dienst.

BROTHERS
Een groep mannen die ernaar verlangt discipelen van Jezus te zijn. Die geen genoegen neemt met middelmatigheid, maar ernaar wil jagen God te kennen. Mannen die bereid zijn hun maskers af te zetten en die echt willen zijn.
Vanuit dit verlangen organiseren we mannenavonden voor mannen uit Ommen en omstreken. Avonden voor ontmoeting, verdieping en leren van God.

Op zaterdag 17 december organiseren we weer een BROTHERS avond. Binnenkort maken we het thema voor deze avond bekend. Houd de website in de gaten voor meer informatie.
We zouden het ontzettend tof vinden als jij er ook bij bent! De ingrediënten van deze avond zijn niet veranderd: samen uit volle borst God aanbidden, spitten in de bijbel en elkaar ontmoeten.
Praktisch
Wanneer: Zaterdag 17 december 2016
Hoe laat: Vanaf 19:30
Waar: Crescendo, Van Reeuwijkstraat 36, Ommen
Toegang: Gratis, gift is welkom!
Graag even aanmelden via:
www.brothers.nu

Beterbijbel.nl
Welke straf stond er in het Oude Testament op overspel? Hoe moest Rachab het volk van Israël laten weten waar zij woonde? Wie noemde Johannes de Doper ‘Addergebroedsel”? Het zijn zomaar wat vragen die je krijgt als je je aanmeldt op de website BeterBijbel.nl. De website is een nieuw initiatief van stichting Wat Zegt de Bijbel.

In een tijd waarin we allemaal druk-druk-druk zijn, willen we ons wel graag in de Bijbel verdiepen. In de praktijk schiet dat er vaak bij in. Daar is nu een mooie oplossing voor. Met BeterBijbel.nl bieden we een kort dagelijkse Bijbelmoment (2 minuten) aan waarbij een deelnemer vier vragen ontvangt.
De opzet is eenvoudig, overzichtelijk en deelnemers krijgen op drie verschillende niveaus aangeleverd. Je kunt je niveau zelf aanpassen. Dus waar wacht je nog op?
Iedereen mag gratis meedoen aan de tests van Beter Bijbel. Test dagelijks je Bijbelkennis… Het kost je elke dag een paar minuten…
Voor meer informatie en aanmelding, ga naar:  www.BeterBijbel.nl