Weeknieuws van 15 januari

14 januari 2017 door Marko Swets

Vakantie Bijbel Club dag: Dinsdag 21 februari!
In de voorjaarsvakantie hopen we opnieuw in Ommen de Vakantie Bijbel Club te houden. Op dinsdag 21 februari van 10.00 – 14.30 uur en van 19.00 – 19.45 uur zijn alle kinderen weer van harte welkom in de Kern (Bouwstraat 21).
Alle kinderen mogen dus bij ons ‘Aan Tafel’ tussen de middag! En dat is ook gelijk het thema van de dag: ‘Aan Tafel’.
We gaan op onderzoek met twee mensen uit de bijbel die niet kunnen geloven dat Jezus uit de dood is opgestaan. Maar als Jezus bij hen ‘aan tafel’ komt verandert alles!
We hopen dat weer veel kinderen van de basisschool deze dag met ons willen beleven! Op het programma staan onder andere weer verschillende workshops (flashmob, hapjes maken, stoelen/tafels oppimpen etc.) en na de lunch willen we een ‘verrassingsspel’ spelen. Ook gaan we samen zingen, luisteren en op onderzoek uit naar wat Jezus ons heeft te vertellen. Wie komt er bij ons ‘Aan Tafel’? Je kunt je al aanmelden via de website vakantiebijbelclubommen.nl.
En wie wil ons deze dag komen meehelpen? Alle hulp is welkom! Graag ook even aanmelden via onze website.

De Christenvrouw
De Christenvrouw afd. Ommen e.o. hoopt op vrijdagochtend 20 januari 2017 a.s.
weer bijeen te komen in het Herv. Centrum, Pr. Julianastraat 8 te Ommen.
Spreker op deze morgen is: ds. Ds. G.A. Trouwborst uit Nieuwleussen
Het onderwerp is: “Schrift met Schrift vergelijken”, aan de hand van de verhalen
over Jozef en Salomo zullen we kennismaken met een waardevolle manier van Bijbellezen.
De bijeenkomst begint om 9.30 uur.
U bent van harte uitgenodigd.

Is God te vertrouwen?
Wat is jouw beeld van God? Voel je je vrij in je wandel met Hem? Vanuit de gelijkenis van de talenten in Mattheüs 25 kijken we de komende Brothers-avond naar dit thema. Ben jij erbij? Van harte welkom!
Datum & tijd: zaterdag 28 januari, vanaf 19:30
Locatie: Crescendo, Van Reeuwijkstraat 36, Ommen
Meer informatie & aanmelden: https://brothers.nu/

Vrouwengroep
Ook in de vrouwengroep hebben we in december Kerst gevierd rondom het thema Liefde. Hèt geschenk van onze Hemelse Vader voor ons. We hebben vijf verschillende kanten van Gods liefde bekeken vanuit Bijbelteksten uit het Oude (Eerste) en het Nieuwe (Tweede) Testament. De bekende tekst uit Johannes 3: 16 zegt ons dat God de wereld (Wij, toen wij nog zondaren waren) zó liefhad, dat Hij Zijn Eniggeboren Zoon gegeven heeft, zodat wij eeuwig leven kunnen hebben. Wij mogen met diezelfde liefde van God anderen liefhebben! Over de vraag hoe wij dit in ons dagelijks leven in praktijk brengen hebben we nog met elkaar doorgepraat.
En nu zijn we alweer in een nieuw jaar beland! De volgende bijeenkomsten zijn gepland op:
Woensdagochtend 18 januari, Van 9.30 tot 11.45 uur
Of
Donderdagavond 19 januari, Van 19.45 tot 21.45 uur
… met als thema “Wat houdt jou bezig?” Een aantal vrouwen zal hierover vertellen, zodat we elkaar steeds beter kunnen leren kennen. Zou je graag eens op een ontspannen manier in contact komen met andere vrouwen? Dan kun je deze gelegenheid niet aan je voorbij laten gaan. Je bent van harte welkom!
Annemieke en Jeanet

Wil je mee naar Opwekking?
Al een aantal jaren gaan we met een groep kampeerders naar Opwekking. Wil jij dit jaar ook mee? Geef je dan snel op voor onze nieuwsbrief via http://bit.ly/Opwekking2017. We houden je dan op de hoogte van de stappen die je moet doorlopen om bij de groep aan te sluiten. Dit jaar is de Opwekkingsconferentie van 2 t/m 5 juni, aanmelden is mogelijk via opwekking.nl vanaf 1 februari.
Wil je meer weten? Neem dan even contact op met Michiel & Marijke Doetjes.

Week van Gebed
Van zondag 15 januari t/m zaterdag 21 januari is de jaarlijkse Week van Gebed om eenheid onder christenen. De week zal in het teken staan van verzoening.
In Ommen doen we weer samen met de andere kerken mee. Vanaf maandagavond is er elke avond om 19.30 uur een gebedsbijeenkomst op de volgende plaatsen:
Maandag 16-1: N.H.Kerk, Kerkplein 1-2
Dinsdag 17-1: St Brigitta RK kerk, Nering Bogelstraat 1
Woensdag, 18-1: Evango in de Oase, Chevalleraustraat 16,
Donderdag 19-1: Het Baken, Trompstraat 2
Vrijdag 20-1: Gereformeerde Kerk Bouwstraat.
Zaterdag 21-1: Christengemeente ’t Vechtdal Balkerweg 3.