Geschiedenis

De Evangelische Gemeente Ommen is ontstaan vanuit een huiskring. In een gezamenlijk achterhuis aan de Hardenbergerweg in Ommen deden twee families opvangwerk. Daaruit ontstond een bijbelkring op de zondagavond, waaraan de Here steeds meer mensen toevoegde. In november 1982 besloot deze kring om op de zondagmorgen samen te gaan komen. Aanvankelijk gebeurde dat ook in het achterhuis.

Toen de gemeente groeide, volgde een overstap naar het oude cultureel centrum aan het Vrijthof. De gemeente komt nu al vele jaren samen in het cultureel centrum De Carrousel aan de Van Reeuwijkstraat. Tot eind 2004 was dat in de theaterzaal van dit centrum, maar vanwege groei van de gemeente maken we sinds 1 januari 2005 gebruik van de sporthal in dit zelfde complex.

Inmiddels wordt een kantorengedeelte van de Carrousel permanent door de gemeente gehuurd. In deze tot ‘de Oase’ omgedoopte ruimteĀ kunnen alle activiteiten door de week gehouden worden. Op zondag is er een ideale combinatie met het gebruik van de sporthal.